Üzemeltető: Blogger.

Kívánságlista | RajzShop.hu

Sziasztok! Korábban még nem tettem közzé ilyesféle bejegyzést a blogomon, de hogy miért, azt magam sem tudom. Mostanában újabb és újabb rajzeszközök beszerzésén töröm a fejem, ezért úgy gondoltam segítene, ha készítenék egy listát azokról a rajzszerekről, amik szóba jöhetnek. Így jobban át tudnám látni, hogy mi az, ami nekem fontosabb és az árakkal is ügyesebben tudnék kalkulálni.

Fabriano EcoQua ragasztott füzet, ár: 690 Ft
Mostanában egyre elterjedtebb itthon is a Bullet Journal, így én is kedvet kaptam ahhoz, hogy elkészítsem a saját tervezőmet. Vettem is hozzá egy füzetet, ami nagyon tetszik külsőre, de sajnos a lapjai olyan vékonyak, hogy minden átnyomódik rajtuk, ráadásul a pöttyözés is hiányzik róluk. Ezért elhatároztam, hogy beszerzek egy erre alkalmasabb füzetet. Ezt a füzetet tulajdonképpen nem pont a RajzShop.hu-ról terveztem megrendelni, de mivel több dolgot is kinéztem már erről a weboldalról, ezért praktikusabb lenne az ő kínálatukból választani. Így bukkantam rá a Fabriano EcoQua füzetre. Ennek jóval vastagabbak a lapjai (85 g/m2 súlyúak), mint a jelenlegi füzetemnek. Bár őszintén szólva amíg ténylegesen nem próbáltam ki, addig nem tudom biztosan megmondani, hogy ez a vastagság elegendő-e nekem. Az ára viszont meglepően kedvezőnek tűnik.


 Finetec Pearlcolor akvarellfesték, ár: 1.190 Ft/db
Nemrég egy videóban láttam, hogy milyen szép dolgokat lehet készíteni ezzel az akvarellfestékkel és most kedvet kaptam hozzá, hogy magam is kipróbáljam. Ezzel a festékkel ragyogó hatást lehet elérni, pontosan ez az, ami miatt az én érdeklődésemet is felkeltette. A festés mellett pedig kalligráfiához is lehet használni. Összesen 36 színből áll a teljes készlet, de lehet belőle kapni 6 darabos (6.990 Ft) és 12 darabos (8.990 Ft) kiszerelést is tartóban. De én egyelőre csak egy-két korongot szeretnék rendelni belőle, mert eddig nem igazán remekeltem az akvarellfestékkel és emiatt inkább csak kísérletezgetni szeretnék vele.

Faber-Castell Polychromos művész színesceruza, ár: 490 Ft/db
Ebből a színesceruzából már korábban beszereztem egy 24 darabos készletet (11.990 Ft) és azóta bővült még pár színnel a gyűjteményem. Ezelőtt mindig csak grafitceruzákat használtam és fekete-fehér rajzokat készítettem, ez a színesceruza viszont teljesen új lendületet adott nekem. A teljes készlet azonban 120 darab ceruzából tevődik össze (és 54.990 Ft-ba kerülne). Ennyit biztosan nem költenék rá és nem is hiszem, hogy rendesen ki tudnám használni. A használatuk közben arra törekedtem, hogy a meglévő színek összemosásával új árnyalatokat alkossak, de az volt a benyomásom, hogy az eredmény nem lett olyan szép, mint amikor ugyanezt grafitceruzákkal próbáltam elérni, márpedig ez egy fontos szempont nálam.

Caran d'Ache Luminance színes ceruza, ár: 790 Ft/db
Mint azt láthatjátok ennek a színesceruzának a darabja jóval drágább, mint az előzőé. De amíg nem próbáltam ki, nem tudom megmondani, hogy jogosan kerül-e több pénzbe. Az interneten láttam pár rajzot, amik ezzel készültek, de az alapján nehéz eldönteni, hogy érdemes-e beruházni rá, ugyanis utólag nagyon sokat lehet csalni a számítógépre felvitt rajzokon. Ennek ellenére azt olvastam, hogy a színek könnyen keverhetők, ami a főszempont nálam. Sőt a honlapon külön blendert (színösszemosót) is lehet hozzá kapni (990 Ft/2 db). Ezért mindenképpen szeretnék tenni vele egy próbát és lehetséges, hogy beruházok majd egy 12 darabos készletre (8.990 Ft) a jövőben.

Egyelőre ennyi lenne ez a lista. Még nem tudom pontosan, miből és mennyit fogok rendelni. Van amire majd csak egy későbbi alkalommal fogok sort keríteni és az is lehet, hogy a későbbiekben új termékeket adok majd ehhez a listához.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

© Template by Agata