Üzemeltető: Blogger.

HUB | No. 2

Másfél hét telt el azóta, hogy visszajöttem Berlinbe és azóta még nem írtam új bejegyzést. Úgyhogy gondoltam, ezen most változtatok. Azt tudni kell, hogy úgy terveztem, hogy a téli szünetet majd produktívan fogom eltölteni (esetleg nekiállok a házi dolgozatoknak...), de ez sajnos nem így történt. Így elég sok volt a behoznivalóm közvetlenül azután, hogy visszajöttem. Emiatt pedig nem volt időm írni.

Még a szemeszter elején a komédiateóriás szemináriumnál mindenkinek jelentkeznie kellett a tanmenetben szereplő művek egyikéhez, hogy majd azzal kapcsolatban minibeszámolót tartson. És most a mi csoportunkon volt a sor. És tulajdonképpen ott lett volna az egész szünet, hogy felkészüljek rendesen, de csak odáig jutottam, hogy elolvastam az adott komédiát (magyarul is) és a szakirodalmat, amit a tanár küldött hozzá. Aztán még otthon kerestem én is szakirodalmat, de azt már csak átfutottam, hogy hasznos-e. Nagyjából felosztottuk egymás között ki mit csinál (bár ez sem ment túl könnyen) és közben a tanár is írogatott. Két egymást követő héten foglalkoztunk a művel, és úgy alakult, hogy nekem mind a két órára jutott egy kisebb beszámoló. Ez azért is jött így ki, mert először azt hittük, csak négyen vagyunk a csoportban, de aztán kiderült az óra első öt percében, hogy valójában van egy ötödik tagja is a csoportunknak. De a felosztás végül nem változott, így én két hétvégét is eltölthettem azzal, hogy utánanézzek a dolgoknak és összefoglaljam magamnak a lényeget. Ráadásul nem szívesen beszélek mások előtt, főleg nem úgy, hogy mindenki az anyanyelvén beszél, csak én vagyok egyedül erasmusos. Végül aztán egész jól ment minden és most már végre másra is van időm. Például a másik szemináriumra... ahol tragédiatöredékekkel foglalkozunk az 1800-as évekből. 


Az előadások most nem olyan vészesek, bár egyik sem érdekel túlzottan és néha nagyon lassan telik le az a másfél óra. Sajnos a telefonom is elég gyakran a kezem ügyébe kerül ezeken az órákon 😃.

Közben elindult a vizsgajelentkezés. Elvileg itt is elektronikusan kell jelentkezni egy hasonló rendszeren keresztül mint a neptun. De csak az egyik vizsgára sikerült jelentkeznem, a másikat nem találtam meg. Ma szóltam emiatt a tanárnak, de azt mondta nem lesz gond (remélem igaza van). Itt az írásbeli és a szóbeli vizsga mellett esszé-jellegű otthon kidolgozható zh és házi dolgozat is van. Nekem mindkét modulnál házi dolgozatot kell írnom, ami minimum 12 oldalas kell hogy legyen.

Sajnos amióta visszajöttem az egyetem mellett nem igazán volt alkalmam bármerre is menni, egyedül Köpenickben voltam, de ott is csak mert megint elkezdtem plazmát adni. Mondjuk most amúgy is a bekuckolós időszakomat élem éppen. Vettem is egy könyvet a boltban, ami egy macskáról szól, aki új otthont keres magának, mert meghalt a gazdája. Ez a könyv pont jó lesz arra, hogy a szépirodalmi művek mellett kicsit kikapcsoljon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

© Template by Agata