Üzemeltető: Blogger.

HUB | No. 1

Már a negyedik hét telt el az előadás-időszakból és ezzel túl is vagyok az óráim negyedén. Otthon persze más lenne a helyzet, de nálunk csak október 16-án kezdődött a tanítás. Ami azt illeti itt nincs is őszi szünet emiatt, és legközelebb csak karácsonykor lesz szünetünk (de akkor egy hosszabb lélegzetű). Haza is fogok utazni, már most nagyon várom. Eddig úgy néz ki telekocsival fogok hazamenni (az éjszakai vonat dec. 14-én szűnik meg 😩), vissza pedig repülővel. Eddig még sosem repültem, ezért izgatott vagyok miatta.




Kevesebb tárgyat vettem fel, mint ahogy azt terveztem, de négy hét után úgy érzem, hogy jól döntöttem. Nem vagyok egy szinten a többiekkel, nekem nem egy délutánba telik elolvasni és megérteni egy 100 oldalas drámát Goethétől, még ha hozzá is vagyok szokva a német szövegekhez. 

Három előadást és két szemináriumot vettem fel. A szemináriumok drámákkal foglalkoznak, otthon nekem is lenne ilyen tárgyam, ezért azt remélem el tudom őket fogadtatni. Az előadások már problémásabbak, főleg mert itt a tárgyakat csak modulok keretében lehet elvégezni. Az egyik modulnál meg volt kötve, hogy fel kell vennem egy előadást, ami az eposzról szól. A másik modulnál viszont csak annyi kikötés volt, hogy két tetszőlegesen választott előadást kell elvégezni a szeminárium mellett. Az egyik választott előadásnál nem vettem észre, hogy igazából azt a TU (Műszaki Egyetem) hirdette meg, csak mi is bejárhatunk rá. De még az első héten kiderült és sikerült is eljutnom a főépületükbe. Az övüké a Tiergartenben található, így kicsit többet kell utaznom, de tetszik az a környék. A Humboldt főépületénél II. Frigyes lovasszobra található, a Tiergartenben meg I. Frigyes és felesége, Zsófia Sarolta szobra látható az út két oldalán. Az én óráim egyébként nem a főépületben vannak (ami régen a Henrik hercegnek építtetett palotaként működött), hanem a mögötte lévő épületben, a Hegelplatzon.

A vizsgaidőszakban két modulzáróm lesz. Mindkettőnél beadandót kell majd írnom a szemináriumok témájához kapcsolódóan és az alapján osztályoznak. Nekem elég furcsa ez a rendszer, de az itteni vezetőséget nem érdekli, hogy mi csak részképzésen vagyunk itt és teljesen más rendszerhez vagyunk szokva, ők akkor is makacsul ragaszkodnak a kötött tanrendjükhöz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

© Template by Agata