Üzemeltető: Blogger.

The Tea Break Award | A T(h)easzünet Díj


Thea a :): your choice nevű blog írója ma meglepett egy blogger díjjal, ami "A Teaszünet Díj" nevet kapta. Ezúton is szeretném megköszönni neki, hogy eszébe jutottam! 😊Nem vagyok túl jó az ilyesmiben, de nem is szeretnék a móka elrontója lenni, úgyhogy igyekszem eleget tenni majd a szabályoknak. Egyébként, mikor Thea írt hozzám, én is éppen egy bögre teát iszogattam (valami kauflandos zöld teát, vanília aromával).


Mielőtt nekiállnék a díjjal járó teendőknek, rögtön be is másolnám ide a szabályokat, hogy az, aki esetleg a bejegyzést olvassa képben legyen.
Szabályok

 • 1. Köszönd meg a jelölést annak, akitől kaptad a díjat, említsd meg és linkeld be a blogját. Másold be a szabályokat a bejegyzésedbe te is.
 • 2. Mielőtt megválaszolnád a kérdéseket, illesz be egy idézetet, amiről azt gondolod, hogy a legjobban illik hozzád, jellemez téged.
 • 3. Válaszold meg a 8 kérdést, amiket a téged díjazó blogger tett fel.
 • 4. Írj újabb 8 kérdést, amiket majd a te jelöltjeid fognak megválaszolni.
 • 5. Jelöld meg azokat a bloggereket a blogjaikkal együtt, akiket megjutalmazol a díjjal, s magyarázd meg pár szóval, miért pont rájuk esett a választásod.
 • +1. Kívánj valami szépet az általad díjazott bloggereknek.

Azt hiszem az első pontnak már eleget is tettem. Úgyhogy most egy idézetet kéne beillesztenem ide, ami illik hozzám. Nos, én nem igazán szoktam idézeteket gyűjtögetni, úgyhogy egy olyan könyvből fogok mellékelni pár sort, aminek az olvasása nagy élményt jelentett a számomra és azt gondolom sok olyan gondolatot tartalmaz, ami bárkinek kellemes kikapcsolódást tud nyújtani a szürke hétköznapokban:
"Azt hittem, ott halok meg szégyenemben. Ez persze naiv képzelgés volt, mert ha az ember meg tudna halni a szégyentől, már rég kihalt volna az emberiség." [Romain Gary: A virradat ígérete]
Valószínűsítem, hogy ez nem az az idézet, amire számítottatok. De korábban volt egy olyan időszakom, amikor minden apróságot magamra vettem és folyton aggódtam amiatt, hogy mások mit gondolnak rólam. Mostanra viszont már sokkal könnyebben veszem az ilyesmit, pont azért, mert ha folyton csak magamban rágódok, nem fogok majd tudni megfelelően odafigyelni a ténylegesen fontos dolgokra.

Thea kérdései:

1. Mit szeretsz a legjobban a saját blogodban?
Amellett, hogy nagyon sok minden van benne, amit igazából nem szeretek, mindenképpen a javára írnám, hogy egy-egy bejegyzés megírása után, sokkal felszabadultabbnak szoktam érezni magam. Nem tudom, hogy ez akkor is így lenne, ha egy sima naplót írnék, de valószínűnek tartom, hogy akkor hamarabb elfogyna a lelkesedésem és egy idő után abbahagynám.

2. Írj egy random szót valamilyen másik nyelven. Milyen nyelven van, mit jelent és miért ez jutott eszedbe?
Unwetter. Ez egy német szó, ítéletidőnek / rossz időnek fordítanám le. Azért jutott eszembe, mert tegnap óta ilyen idő van. Folyton megered az eső és a szél is erősen fúj. Gondolom hideg is van odakint, pedig szívesen elmentem volna ma valahova.

3. A tőled balra lévő első tárgy lesz a fegyvered egy zombi apokalipszisben, mi az és hogyan használnád? 😃
Egy szemetes van mellettem, de van egy olyan érzésem, hogy nem mennék vele sokra a zombikkal szemben. Talán esetleg ha elhajítanám jó messzire, azzal elterelhetném a zombik figyelmét egy kis időre és akkor megpróbálhatnék elmenekülni.

4. Mik azok az apró dolgok, amik bármikor képesek megmosolyogtatni, boldoggá tenni?
Korábban a hörcsögöm, Bridget mindig meg tudott mosolyogtatni. De sajnos szeptemberben elveszítettem őt. Mikor miatta szomorkodtam, nem igazán találtam semmi olyat, ami kicsit is jobb kedvre derített volna (inkább csak bűntudatom lett, hogy ezzel próbálkozok). Mostanság, ha kicsit magam alatt vagyok olyan hozzászólásokat próbálok felidézni magamban, amik a családom körében hangoztak el akármivel kapcsolatban és utána jót nevettünk rajta, mert ezekre visszagondolva még mindig jóízűen tudok mosolyogni.

5. Szereted, amit csinálsz? (Suli/munka/stb.)
Többnyire igen... jelenleg germanisztika alapszakos hallgató vagyok, de a mostani szemesztert egy külföldi egyetemen töltöm. Igazából csak nem rég kezdődött el a tanítás (két hete), így még nem igen akarom az ittenit az otthoni oktatáshoz hasonlítgatni. De nagyon más, ezt egyértelműen kijelenthetem.

6. Ha bárhol lehetnél most, hol lennél a legszívesebben és miért?
Otthon. De sajnos karácsonyig nem fogok hazamenni. Most ráadásul a testvéreim is otthon vannak, csak én vagyok távol. Azt hiszem ezt nem is kell tovább magyaráznom.

7. Mi a neved utolsó betűje? Írj egy szót ezzel a betűvel.
A - addiktív

8. Hogyan képzeled el magad, az életed 2 év múlva?
Ő... reményeim szerint akkor már kezemben lesz a diplomám és a segítségével szeretnék munkához jutni, egyelőre Magyarországon. Mellette pedig neki szeretnék állni a fotográfus képzésnek, mert azt hiszem az a terület közelebb állna hozzám, mint a filológia. 2 év múlva szerintem még nem leszek önálló, de mindenesetre szeretnék rálépni a felé vezető útra.

***
A napokban Esztertől a because I'm a dreamer nevű blog szerzőjétől is kaptam egy jelölést. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani neki érte 😊. Ennek értelmében, most az ő nyolc kérdésére is szeretnék válaszolni.

Eszter kérdései:

1. Volt-e olyan esemény az életedben, amiből nehezen jöttél ki vagy elfelejtenéd?
Igen. Nehezen viseltem, mikor apukám infarktust kapott, szerencsére végül jóra fordultak a dolgok. Viszont anyagilag és lelkileg is nagyon megterhelő volt az az időszak. Hogy elfelejteném-e? Azzal úgysem tenném meg nem történtté és úgy érzem  valahol sokat erősítettek rajtam ezek a megpróbáltatások.

2. Milyen a férfi ideálod? ( külső, belső)
Hm... külsőnél többnyire az arcra fókuszálok, de hogy mi fog meg, az személyenként eltérő. Szeretem az egyedi jellemvonásokat (pl. gödröcske az állon - most lebuktam 😄). A belsőt tekintve, hogy legyen értelmes és figyelmes, családközpontú és ne legyen erőszakos. És hosszan folytathatnám a sort.

3.  Milyennek képzeled magad 10 év múlva? (család, karrier, külső, stb) 
Szeretném ha lenne egy férjem és esetleg egy vagy két gyerekünk. Saját lakásunk és stabil munkahelyünk. A külsőmmel kapcsolatban most semmi extra nem jut az eszembe.

4. Tetszik-e a neved? Ha igen miért, ha nem milyen nevet tudnál elképzelni magadnak?
Nem választanék másik nevet. Tetszik, hogy rövid és hogy visszafele olvasva is ugyanaz 😊. De rossz benne, hogy ebből kifolyólag a többiek hamar megjegyzik, nekem viszont rettenetes névmemóriám van.

5. Melyik az az élmény, esemény amit sosem fogsz elfelejteni?
Mikor megérkeztem Potsdamba 2014 szeptemberében. Nagyon izgultam, de örültem is. Mivel sosem volt lehetőségem tradicionális értelemben vett nyaralásra menni, ezért az itt töltött 3 hónap alatt igyekeztem bepótolni a munka mellett azokat a dolgokat, amikről úgy éreztem, hogy lemaradtam.

6. Természet vagy városi lét? Miért?
Inkább a városi. Szimplán azért, mert szerintem több ott a lehetőség (munka és kultúra szempontjából is).

7. Melyik Disney hercegnő karakterébe képzelted magad gyerekkorodban? 😊
A disneys korszak kimaradt a gyerekkoromból. Viszont folyton a bátyámat néztem, miközben a Warcraft III nevű játékkal játszott a számítógépünkön. Én abba képzeltem bele magamat (mágusnak és nem hercegnőnek).

8.  Mire vágysz a legjobban? 
Ami azt illeti van egy nagyobb horderejű álmom és azt szeretném, hogy az egyszer valóra váljon (babonából nem írom le).

Az én kérdéseim

1. Mi az, amit idén még mindenképpen meg szeretnél csinálni?
2. Sokat idegeskedsz vagy jól kezeled a feszült helyzeteket?
3. Mi az első dolog amit csinálsz egy fárasztó napodon suli/munka után?
4. Ha lehetne egy kívánságod, ami valóra válik, mi lenne az?
5. Melyik a kedvenc évszakod és miért?
6. Melyiket választanád, egy jó bulit, vagy egy csendes, nyugodt hétvégét?
7. Ha egy könyv/film történetében élhetnél, melyik lenne az?
8. Van olyan dolog, amit megbántál az életed során?

A jelöltjeim

Mindenképpen szeretném visszajelölni Theát, már csak azért is, hogy a kérdéseimmel bombázhassam őt. Illetve Loriet és oldalát a lorie-tan.gp-t szeretném még megjelölni, mert korábban én is kaptam tőle egy hasonló díjat és amúgy is jár neki!  Eszter, mivel tőled is kaptam egy jelölést, ezért én is szeretnélek visszajelölni téged és az oldalad 😉. Meg különben is mindig szívesen időzöm a blogodon,  mert tetszik az írásmódod.
A díjazottjaimnak sok kitartást és sikert kívánok a továbbiakban ahhoz, amit el szeretnének érni!

2 megjegyzés:

 1. Megéreztem, hogy teázol, tuti boszi vagyok. :D
  Öröm volt olvasni a válaszaid, tetszenek a kérdéseid is, szóval szívesen válaszolok majd, köszönöm! ♡

  VálaszTörlés
 2. Én is élveztem a kitöltés :) pedig nem nagyon vagyok hozzászokva az ilyesmihez :D
  Kíváncsian várom a válaszaidat :)

  VálaszTörlés

© Template by Agata