Üzemeltető: Blogger.

Köpenick | október 8.

Tegnap Potsdamban voltam a Sanssouci parkban, de mielőtt nekiállnék leírni az élményeimet, még tartozom egy bejegyzéssel Köpenickről.

Azt már a múltkori bejegyzésben is említettem, hogy tervezek nekiindulni, de miközben ültem a laptop előtt egyszer csak elkezdett esni az eső és ezzel elmosta a programomat is természetesen. Viszont másnap (vasárnap) már nem volt annyira borús az ég, így megkockáztattam és elvillamosoztam Köpenickbe.Köpenick egyébként egy városrész Berlinben közvetlenül Adlershof mellett, ahol a kolim is található, mindkét városrész Treptow-Köpenick kerületben van, úgyhogy most végre nem kellett fél Berlinen átutaznom 😊

Első benyomásom alapján Köpenicket nagyon barátságos, már-már idilli helynek mondanám. Már a távolból is nagyon szép városképet mutat, de engem leginkább a Dahme folyó mentén fekvő kastélya érdekelt. Nagyon-nagyon szeretem a kastélyokat, gyakran belülről is meg szoktam őket nézni, de azért jobbára a külső látványuk (azért nem kell fizetni sem) szokott lekötni.


A köpenicki kastélyt is csak kívülről szemléltem meg, de emellett még a kastélyparkot is körbejártam. Végül az időjárás sem csapott át viharosba, sőt olykor még a nap is előbújt a felhők közül. Ebből kifolyólak egyébként tök szép képeket sikerült készítenem, ahol a fehér pamacsfelhők egy különleges hangulatot kölcsönöznek a képeknek.


A kastélyparkban jól elsétáltam az időt, mindenesetre nem volt különösebben említésre méltó látvány (legalábbis, ha a Sanssouci parkkal hasonlítom össze). De feltűnt, hogy a vihar itt is károkat okozott, ezért több szalaggal lezárt részbe és egy kidőlt fába is belebotlottam. Virágokat sajnos csak elvétve láttam, de azok közül az egyik nagyon elnyerte a tetszésemet.


A legjobban azok a részek tetszettek egyébként a parkban, ahol a fák közül rá lehetett látni a folyóra. Mert a kastélyok után leginkább azokat a panorámákat szeretem, ahol valamilyen folyó vagy tó van.


Miután eljöttem a kastélyparkból még kicsit sétáltam a Dahme folyó mentén, ahol közben többen is a kacsákat, a hattyúkat meg a sirályokat etették. Úgyhogy őket is sikerül lencsevégre kapnom.

 

Azt hiszem mára már elég volt belőlem és a fényképeimből. De nemsokára majd visszatérek a Potsdamos  Sanssoucis bejegyzéssel! Azt gondolom ez már látszik valamelyest, de a következő posztomból végképp meg fogjátok látni, hogy olyan megszállottsággal fotózom a kastélyokat, mint ahogy a mai fiatalok szelfiket készítenek magukról, úgyhogy vigyázat!

Megj.: a poszt írása közben megint eleredt az eső, nem tudom, hogy ennek van-e jelzésértéke 😅.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

© Template by Agata