Üzemeltető: Blogger.

A Herwart vihar

A Xavier után most a Herwart nevű vihar is megérkezett Berlinbe, hogy elvegye azt, ami a hétvégémből megmaradt. Szombat délelőtt még gond nélkül elindultam egy kis sétára Adlershofban, mert a héten jóformán csak az egyetem miatt mozdultam ki, és szükségem volt egy kis friss levegőre. Elég rendesen gyülekeztek fejem felett az viharfelhők, de szerencsére végül nem eredt el az eső. Aztán kora délután még a Kauflandot is sikerült megjárnom, anélkül, hogy útközben eláztam volna. De aztán estefele ténylegesen megérkezett a rossz idő.


Először nem tulajdonítottam neki nagyobb jelentőséget, mert így október vége felé egyre gyakoribbak az esőzések. De mikor már az elalvással próbálkoztam kopogó hangra lettem figyelmes. És ez most nem az esőcseppek kopogása volt a párkányon, hanem olyan erősen süvített a szél, hogy a redőny mozgásba lendült tőle és újra meg újra az ablaküvegnek csapódott. És ez ment egész éjjel. Aztán az eső is zuhogni kezdett. Ami engem illet, nagyon rossz alvó vagyok, az ilyesmitől pedig csak még nehezebben jön álom a szememre. Többször is megébredtem és reggel 6 körül feltűnt, hogy a redőny egyik lapja kifordult és most átereszti a fényt. Ez kicsit aggasztott, mert tartottam tőle, hogy a gondnokságra kell majd mennem miatta (ami vasárnap persze nem elérhető), de végül sikerült egyedül visszaforgatnom.

Volt egy tervem, hogy vasárnap elutazok Königs Wusterhausenbe, ami egy város Berlin mellett, hogy megnézzem a vadászkastélyt. Ez a hely sokkal közelebb van Adlershofhoz, mint Potsdam, úgyhogy annyira nem is görcsöltem rá a dologra. Egy darabig reménykedtem még benne, hogy délelőtt kiesi magát az eső, de úgy tűnt nem akar javulni a helyzet és kisebb megszakításokkal mindig újabb záporok követték egymást. Fél 3 körül aztán hirtelen abbamaradt az eső és a nap is előbújt, akkor döntöttem el, hogy elindulok. Elég hamar kijutottam a vasútra és szerencsére ezúttal az S-Bahn is rendesen közlekedett (nem úgy mint a Xavier viharnál). Gond nélkül megérkeztem KW-ba és annak ellenére, hogy tényleg nagyon hideg volt és a kastélyparkban még erősebben fújt a szél, az idő egészen kitisztult.

Közben kiderült, hogy a rossz időjárásra okán a kastély is zárva volt egész nap, így belülről majd csak egy másik alkalommal tudom (újra) megtekinteni. A kedvező fényviszonynak köszönhetően azonban nagyon szép képet sikerült készítenem:


Egyébkén pár perccel a kép készülése után hirtelen elkezdett besötétedni, úgyhogy tényleg az utolsó pillanatot kaptam el, aminek nagyon örülök 😊. A fentebb kirakott kép pedig a kastélyparkban készült. 

Rövid idő elteltével visszautaztam Adlershofba, mert eléggé fáztam és vasárnap a közlekedés is sokkal bonyolultabb. Úgyhogy csak rövid időt töltöttem a vadászkastélynál, de az annál intenzívebb volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

© Template by Agata